לימודי ביטוח | קורס יסודות הביטוח

אם אתם מעוניינים להשתלב בענף הביטוח, קורס יסודות הביטוח הוא שלב שאותו תהיו חייבים לעבוד. ריכזנו עבורכם את כל שעליכם לדעת בנוגע לבחינה.

יסודות הביטוח – הבסיס לקריירה שלך בביטוח

 

ענף הביטוח בישראל הולך ומתמקצע, יש דרישה גבוהה לאנשי מקצוע בכל התחומים, לרבות ביטוח אלמנטרי, ביטוחי חיים וביטוח פנסיוני. כדי להשתלב במקצועות הביטוח והייעוץ הפנסיוני יש לעבור בהצלחה את הבחינות המקצועיות מטעם משרד האוצר, כאשר השלב הראשון הוא השתתפות בקורס יסודות הביטוח, קורס מקיף ומעמיק המכסה קשת רחבה של נושאים על מנת להכשיר אנשי מקצוע לעיסוק במקצועות כגון סוכני ביטוח, משווקים פנסיוניים ויועצים פנסיוניים.

חשוב להדגיש כי קורס יסודות הביטוח נועד לספק ידע והבנה בתחומי הביטוח השונים, בהתאם לרפורמות שבוצעו בענף בשנים האחרונות. הקורס נועד להכין את התלמידים לקראת המבחן החיצוני של משרד האוצר – בחינת יסודות הביטוח. יודגש כי קורס יסודות הביטוח מספק ידע נרחב והבנה מעמיקה בעקרונות הביטוח, זהו קורס מקיף ובסיסי במהלכו המשתתפים מתוודעים לנושאים כמו ביטוח חיים, רכב, תאונות אישיות, עסק וכיוצא בזה.

עם זאת, לצורך קבלת רישיון סוכן ביטוח בענפי הביטוח הכלליים, מטעם משרד האוצר, יש לעבור סדרת בחינות, ביניהן בחינת יסודות הביטוח, לבצע התמחות, ולעבור בחינות נוספות. רק עם קבלת הרישיון המתאים ניתן לעסוק בתפקידים שונים ומגוונים בהתאם להסמכה ותחום הלימוד, למשל סוכני ביטוח בחברות הביטוח השונות או כעצמאים, יועצים ומשווקים של ביטוח פנסיוני ולצורך עבודה בתחום הפיננסים וההשקעות (ניהול קרנות השתלמות, קרנות פנסיה, קופות גמל וכיוצא בזה).    

מהו קורס יסודות הביטוח?

קורס יסודות הביטוח נועד בעיקר להכנה לקראת הבחינה המתקיימת ונערכת מטעם הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר. זהו קורס בסיסי אך מעמיק במהלכו רוכשים התלמידים ידע נרחב במגוון תחומים כגון תקנות ביטוח רכב מנועי, חוק החוזים, חוק חוזה הביטוח, חוק הביטוח הלאומי ועוד.

פנו אלינו ונשמח לסייע לכם במציאת תוכנית לימודים בביטוח

משך הקורס ודרישות מקדימות

יסודות הביטוח

ישנם קורסים קצרים ותכליתיים העוסקים ביסודות הביטוח ואורכים לרוב בין 40 ל-60 שעות אקדמיות. כמו כן, ישנם קורסים ארוכים ומעמיקים יותר בהם רוכשים ידע מקיף ורחב בתחום הביטוח. קורס ארוך נמשך זמן רב יותר, בהתאם לכמות התכנים ומסלול הלימודים שנקבע על ידי מוסד הלימודים. בנוסף ישנם קורסים ייעודיים לתואר ראשון בביטוח, כאשר מסלול זה צפוי להימשך שלוש שנים ומכיל בתוכו את קורס שמכין את הסטודנטים למבחן ביסודות הביטוח.

אין דרישות מקדימות לרישום לקורס יסודות הביטוח, שכן הקורס מיועד בעיקר לחסרי ידע וניסיון קודם בתחום הביטוח.

מידע על הבחינה של משרד האוצר

רפורמת בכר בשנת 2005 הובילה לשינוי משמעותי בשוק ההון ובענף החיסכון הפנסיוני, כמו גם לתמורות רבות בענף הביטוח בישראל. לאחר שנקבעו הקריטריונים לקבלת רישיון סוכן ביטוח הוחלט על בחינות מקצועיות כדי להכשיר אנשי מקצוע מעולים. כדי לקבל רישיון סוכן ביטוח, רישיון יועץ פנסיוני או רישיון של סוכן שיווק פנסיוני, חייבים ללמוד את התחום ויש לעמוד בתנאים הבאים:

·בחינה מקצועית ביסודות הביטוח, כאשר הבחינה נערכת מטעם הממונה במשרד האוצר על שוק ההון, הביטוח והחיסכון.

·תקופת התמחות של לפחות 6 חודשים, במהלך התקופה עדיין לא מחזיקים ברישיון ולא ניתן לעסוק בייעוץ פנסיוני בתיווך לענייני ביטוח או בשיווק פנסיוני.

·בחינות גמר לצורך קבלת רישיון סוכן ביטוח בענף כללי, בענף פנסיוני או בענף ימי, יש גם בחינות גמר לצורך קבלת רישיון סוכן שיווק פנסיוני או יועץ פנסיוני.

כדאי לדעת כי מי שמעוניין להתמחות ולהתמקצע בענף הביטוח הפנסיוני חייב לעבור בחינת גמר הנערכת מטעם הממונה על שוק ההון, הביטוח והחיסכון במשרד האוצר, ועליו להצליח גם בבחינה מקצועית דרג א' הנערכת מטעם הרשות לניירות ערך. לצורך קבלת רישיון המאפשר לעסוק כסוכן ביטוח בענף כללי יש לעבור בחינת גמר בביטוח רוכש ובחינה בביטוח תאונות. לקבלת רישיון סוכן ביטוח בענף הימי, תחום הדורש התמחות מקצועית מעט שונה, יש לעבור בהצלחה בחינת גמר בביטוח ימי.

מבנה הבחינה – 50 שאלות אמריקאיות, כל תשובה נכונה מזכה את הנבחן בשתי נקודות. ציון עובר בבחינה – 60.

מהו הסילבוס של קורס ההכנה לבחירה?

בקורס יסודות הביטוח לומדים נושאים רב תחומיים רבים ומגוונים, הסילבוס של הקורס כולל נושאים רלבנטיים המתעדכנים בהתאם לשינויים החלים בענף הביטוח. בין נושאי הלימוד: חוק הביטוח הלאומי, חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים, חוק החוזים, פקודת הנזיקין, פקודת מס הכנסה, תקנות מס הכנסה, חוק פיצויים לנפגעי תאונת דרכים. בנוסף, בהתאם למסלול ולמוסד הלימודים לומדים נושאים כמו עקרונות ומושגי יסוד בפנסיה וגמל, עקרונות ומושגי יסוד בביטוח, חיתום, גבול אחריות, כפל ביטוחים, התיישנות, השתתפות עצמית ועוד. 

היכן נרשמים לבחינה של משרד האוצר?

לאחר סיום או במהלך הקורס של יסודות הביטוח יש להירשם לבחינה. ההרשמה נעשית באמצעות אתר האינטרנט בלבד, באופן מקוון ונוח, במערכת הרישוי של סוכנים ויועצים בעמוד רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון באתר של משרד האוצר. כדי להירשם ולשלם עבור בחינות גמר ובחינה ביסודות הביטוח יש לבצע רישום ראשוני במערכת. לאחר ההרשמה במערכת ניתן לשלם את האגרה, להתעדכן בנושאים כמו יסודות הביטוח, מועדי בחינות, לבדוק תוצאות של יסודות הביטוח בחינה וערעורים ועוד.

היכן ניתן ללמוד ולהתכונן לבחינה?

את הקורס ניתן ללמוד במוסדות לימוד מתקדמים כגון מכללות, ביניהן המכללה למנהל, מכללת עדיף, תפנית, האקדמיה לפיננסים (BDO), מכללת מיטב לשוק ההון ועוד. בנוסף, ניתן להירשם למסלול הלימודים לתואר ראשון בביטוח במכללה האקדמית נתניה.

הקורסים נועדו להעניק הבנה מעמיקה ויסודית בעקרונות הביטוח, כמו גם בחוקים ובתקנות העוברים שינויים תכופים בענף הביטוח בישראל. זהו קורס רב תחומי הכולל נושאים רבים הרלבנטיים לעוסקים בעולמות הביטוח, החיסכון והפנסיה, ומטרתו להעניק את הידע הנחוץ ולהכין את התלמידים המשתתפים בקורס לקראת הבחינה ביסודות הביטוח מטעם משרד האוצר ולבחינות הגמר כדי לקבל את הרישיון הנדרש לעסוק בתחום.

אנו בדרושים ביט נשמח לעזור לכם במציאת תוכנית לימודים בביטוח שתתאים לכם ביותר. פנו אלינו לקבלת פרטים נוספים: 

השאירו פרטים ונציגים של דרושים ביט יעזרו לכם במציאת תוכנית הלימודים

מקצוענות

מתלבטים מה ללמוד? אין בעיה. לכל מועמד ללימודים בביטוח יש את הרצונות והשאיפות האישיים שלו. יועצי הלימודים מטעמנו יוכלו לענות לכם על כל השאלות וההתלבטויות בדרכם לכיבוש הפסגה של עולם הביטוח.

יעילות

באמצעות שליחת הפרטים שלכם תוכלו לקבל מידע על תוכניות הלימוד השונות לרבות סילבוס של קורסים, השוואות בין תוכניות לימוד, משובי סטודנטים, חומר לימוד להעשרה ועוד.

מלגות לימוד בביטוח

לא תאמינו כמה מלגות לימודי ביטוח קיימות. אם אתם מוכשרים ובעלי פוטנציאל, תוכלו לקבל מלגות שונות מחברות וסוכנויות ביטוח. שאלו אותנו לגבי מלגות הלימוד ונשמח לבחון את ההתאמה שלכם.

דילוג לתוכן